top of page
  • Writer's pictureMaja Puskaric

Zašto bi svaki zaposlenik trebao koristiti LinkedIn

Iako ga mnogi smatraju samo online CV-em, LinkedIn je više od društvene mreže za pronalaženje posla. To je moćan alat za izgradnju profesionalne mreže, stvaranje osobnog brenda i postizanje profesionalnih ciljeva. Bez obzira na to jesi li trenutno u potrazi za poslom ili si zadovoljan na svom trenutnom radnom mjestu, aktivnost na LinkedInu može biti od značajne koristi za tvoju karijeru. U ovom blog postu donosim ti nekoliko razloga zašto bi zaposlenici trebali biti aktivni na LinkedInu te koje prednosti to može donijeti.


1. Povezivanje sa stručnjacima iz industrije

LinkedIn omogućuje zaposlenicima da se povežu s drugim profesionalcima u svojoj industriji. Povezivanje s vodećim stručnjacima može otvoriti vrata za nove poslovne prilike, mentorstvo i razmjenu znanja, suradnje i projekte. Aktivnost na LinkedInu omogućuje ti da pratiš relevantne teme i trendove, sudjeluješ u raspravama i gradiš odnose s kolegama iz industrije.


2. Izgradnja osobnog branda

Aktivnost na LinkedInu pruža zaposlenicima priliku da izgrade svoj osobni brend. Redovito dijeljenje relevantnog sadržaja, sudjelovanje u raspravama i objavljivanje članaka pomaže u izgradnji reputacije kao stručnjaka u svom području. Kvalitetan sadržaj može privući pažnju potencijalnih poslodavaca, klijenata ili partnera te povećati tvoju vidljivost u industriji.


3. Traženje poslova i prilika za napredovanje

LinkedIn je jedno od najvažnijih mjesta za pronalaženje poslova i profesionalnih prilika. Aktivni zaposlenici mogu koristiti LinkedIn za istraživanje poslova, povezivanje s recruiterima i potencijalnim poslodavcima te praćenje novih prilika za napredovanje u karijeri. Osim toga, pasivno traženje poslova putem LinkedIna može rezultirati ponudama za posao koje bi inače mogle proći mimo tebe. A još nevjerojatnija stvar je da aktivnostima na LinkedInu možeš pogurati napredovanje kod trenutnog poslodavca, baš kao što se to dogodilo jednoj mojoj klijentici.


4. Učenje i razvoj vještina

LinkedIn nudi mnoge resurse za učenje i razvoj vještina, uključujući online tečajeve, webinare i stručne članke. Aktivni zaposlenici mogu iskoristiti ove resurse kako bi unaprijedili svoje vještine i znanje, što ih čini konkurentnijima na tržištu rada i otvara nove mogućnosti za karijerni rast.


Aktivnost na LinkedInu nije samo za one koji su u potrazi za poslom. Za zaposlenike, redovito sudjelovanje na ovoj profesionalnoj mreži može imati značajne koristi, uključujući povezivanje sa stručnjacima u industriji, izgradnju osobnog brenda, traženje poslova i prilika za napredovanje te učenje i razvoj vještina. Investiranje vremena i truda u aktivnost na LinkedInu može donijeti pozitivne rezultate za tvoju karijeru i dugoročni profesionalni uspjeh.


Kako? Pogledaj ovdje

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Kako izgraditi osobni brend i napredovati u karijeri

Osobni branding nije samo za slavne osobe ili influencere na društvenim mrežama. Bez obzira na to jesmo li zaposlenik, poduzetnik ili freelancer, gradnja osobnog branda može biti ključna za postizanje

bottom of page